Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
- nepozabudol, jednym okom sledujem
- moc ma pobavil strajk :) mrzi ma ze som sa ho nijak aktivne nezucasnil aj ked z druhej strany barikady
- aktualne skutocne som prilis vytazeny, chvilku to este potrva
- zavinacmia : prave si sa stala moderatorkou, gratulujem ;) uzivaj s rozumom
...a uprimne niektore komentare by si zasluzili hviezdicky... dartagnan tu na nas asi trochu pozabudol ,nie?
[12.09.12 08:51:37] *moderatorov
[12.09.12 08:50:04] ... mam pocit ze riesitelia v AM sa v diskusii pod hadankou spoliehaju na hviezdicky v komentaroch od moderatov, ktore by ich mohli posunut dalej...ale len malokto znich vie preco im moderatori nepomahaju....
[12.09.12 08:44:26] dajan: dakujem za podporu :-)
... pri akej prilezitosti ti svitlo?
@mia: já to znám - taky jsem dlouho věděl kde, ale nevěděl jak a bylo to peklo...ale až jsem OPRAVDU pochopil, co znamenají ty znaky nad šipkou, pak už to šlo dobře, takže si myslím, že jejich pravý význam Ti zatím nedocvakl, jinak by ses určitě pohla dál...ale nevěš hlavu, vím, že se kolem toho motáš už docela blízko, blizúčko
Tak dobrú noc, má milá, dobrú noc, dobrú noc, dobre spi, nech sa ti snívajú sladké sny
[11.09.12 23:26:37] dajan: tu 403 uz neriesim kedze viem co to je... mne ide o to ci ju ta sipka predstavuje alebo nie ...ale zjavne nie... (skusala som aj smer )normalne mi je uz do placu z toho, cely den sa tu s tym... znaky na skrini viem asi co su...a teda zjavne mam pocitat ako mi lubiq radil ze bude treba pocitat- takze sa bude jednat o.... tak dalsia moja otazka- ci mi stacia zakladne znalosti...pretoze sa jedna o obor ktory je pre mna dost nepochopitelny(hmm,b londina).... a tie orechy teda fakt nechapem.... uz vidim ze tu budem zase dalsi mesiac sediet bez pohnutia... neviem ci je horsie nevediet kde, alebo nevediet ako :-(
11.09.12 23:26:37 - System : Auto censore 11.09.12 23:42:21 - System : Auto censore
@mia: tak třeba bych mohl já ;-) neupínej se na tu cifru, v diskusi padlo, že není tak důležitá, znovu Ti radím, dešifruj tu šipku, a hlavně proč jsou u ní právě ty znaky, který tam jsou..to je klíč, který pak použiješ k vyřešení...jo, a mě ty oříšky pomohly docela dost ;-)
zuzkar - ja by som sa tiez rad nechal nakopavat pri 4 klucoch, ale akosi sa mi nedari prejst "na druhej strane" na druhu stranu :)
ja som si dal cez leto nenutenu BQ prestavku, lebo uz toho bolo vela, BQ na mna vyliezalo z chladnicky, z pod postele atd :)
poloniny: ides na to strasne komplikovane, zjednodus to...
(...pri desifrovani druheho riadku som sa na to cele pozrela a urobila prvu jednoduchu vec co ma napadla)
Hm, Mia i Spoonkiller navrhuju klast otazky. Dufam, ze to nie je uz prva napoveda - "pytaj sa," to by pomaly zavanalo popletenym hackerom.
Problem je vzdy zacat (a tiez vyriesit a vymysliet, ako zadat odpoved, ale tam este nie sme). Takze si u Gabriely clovek prelozi prvy riadok, skusi pomocou neho a tiez pomocou jeho prekladu nejake tie presmycky v riadku druhom, potom nahradza a posuva pismenka, nato mu napadne, ze keby ten prvy riadok ci dokonca zvyraznene slovo neprekladal do slovenciny, mohol by druhy riadok zacat vychadzat lepsie, lenze nevychadza, tak to vsetko zopakuje este tak 30krat pre kontrolu a ked nic nepomaha, zacne s krkolomnymi pravidlami, ako pomocou 8 pismen dostat nieco rozumne zo 41 znakov, pretoze v zufalstve mu nenapadne nic lepsie, nez sa bavit pocitanim pismenok.
...nieco jednoduche a elegantne furt neviem uvidiet.
A moja otazka riesitelom z buducnosti: da sa v tejto ulohe vobec nakopnut tak, aby sa neprezradila pointa?
[11.09.12 21:53:35] lubiq: tak ja si myslim ze viem co je 403-ka... a cely den sa tu na to pozeram... a ratam...a nic... som v koncoch...
co sa tyka toho ratania- stacia mi zakladne znalosti?
pmasarik: strajk uspesny na 75%, vysledok ziaden...
na oplatku sa pripajam k hladovke a do rana uz nebudem jest..
dajan,gratulujem, vydrzal si najdlhsie...
mia: skus zistit co je 403, je to jednoduche..
dajan: tu asi oriesky nepomozu- jedine ze by to boli tie zazracne :-)
tak nejak si myslim priblizne ze viem co by bolo treba tam kde som ale neviem ako ...nejak mi s toho nic nevychadza... neviem ako treba pocitat (zaciatok,smer...) aaaAAAaa :-(
[11.09.12 21:08:33] @mia: čus bus, nápodobně, též tě rád vidím ;-) dešifruj obrázek na skrini a pak ho použij...víc se moc poradit nedá...jo, a nezbyly tam přece jenom nějaký ty oříšky ? ;-)
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase