Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Jej, toto je dobre, mne sa tiez veru zide taketo skolenie, lebo crypto a konspiracie mi veru nejdu. Toto posledne od Mori je fajn, keby boli vsetky take lahke :)
No nejlepší na tom je to, jak se budu zase dlouho trápit s tou speciální konspirací a na nic stejně nepřijdu :-) A pak zase se budu jednou bít do hlavy jak je to lehké...
Dartagnan, nešlo by vyjmout www adresy z autocenzury?
[15.03.13 14:39:20] Ano (jen detail: NEproporcionálne :-) )
http://en.wikipedia. org/wiki/Monospaced_ font, ve win typicky Courier New.
Díky, zuzkar. Já věděla, že se tomu nějak řekne i česky/slovensky, jen jsem si nemohla vzpomenout, jak. Moje čeština mě vůbec poslední dobou nějak opouští :-(
Mori - to by mě zajímalo co speciálního to je... :-) zkusím z toho něco vydedukovat, doufám, že jsi nevymyslela pro mne speciální supertěžkou konspiraci s kryptem dohromady :-)
A ještě odhalit jak pokládat... :-( Kolik chci - to mám asi napsáno na skříni bych řekla ...
[15.03.13 12:30:29] @mia - kniha pro děti objednána :-)) Ta druhá je fakt hodně složitá...tu nechám na později...
Dekoder teda ještě důkladněji prozkoumám :-)
Mori, není to záludnost, je to jednoduché, použít jeden pricip co už tu byl a máš hned odpověď..
bass, když uvážím, ve kterých konspiracích jsi nejvíc zaseknutá, mám pro tebe malý trénink:
bass ke rozlusteni konspirace i krypta
se nekdy silne hodi i neco specialniho!
Good luck!
[15.03.13 12:01:55] A bass, já už do laboratoria nesmím a tvé komentáře vidím jen v panelu vpravo, ale zdá se mi, že na to už jdeš v podstatě dobře. Teď ještě jen odhalit ten fígl, jak pokládat. A nezapomeň, kolik z toho chceš získat pochutin celkem!
kniha kodu a sifer je super kniha,a vacsina knih s ktorymi som sa doteraz stretla odkazuje prave na nu, no ked som pred rokom zacala lustit crypto vobec som tomu co sa v nej pise nechapala, kupila som si radsej knizku tak povediac pre deti, kde to bolo zrozumitelnejsie ( kryptologie, sifrovani a tajna pisma- Pavel Vondruska ) ... knihu kodu a sifer citam az teraz :D
no mozno tomu dekoderu nerozumies preto lebo nemas prax... ja som tiez nemala... mozes pomali skusat sama... zacni abecedou. zadaj "A" do polickla text a sleduj ostane policka ... skus velke pismena, male pismena, cisla.... postupne zistis ze to nieje az take zlozite...
bass, mia radí dobře, dekodér je moc užitečný kamarád :-)
A když máš vysoké číslo a podezření, že by mohlo jít o ascii, je potřeba ho nejdřív nějak (jednoduše!) zmenšit, jinak z toho nic rozumného nevyleze, ascii prostě má písmenka jen mezi 65 a 122 :-)
(ach jo, ta novoroční, to bude zase nějaká jednoduchost záludná, to zase potrvá, než mě osvítí - a třetí úplněk je už za 13 dnů :-D )
@mia - vím, já myslím, že můj hlavní problém je v tom, že pokud není úloha typu zkopíruj text do dekoderu a máš výsledek, tak mám problém.. neumím si převádět např. vysoká čísla do ASCII apod... a to mám taky doma Knihu kodu a šifer a všelijaké jiné zdroje a pomůcky, ale spíš chybí nápady a asi nějaké školení dopodrobna...Pak když něco vyluštím se většinou biju do hlavy, že mně to nenapadlo dříve...
[15.03.13 11:39:41] Mori... podobné tu už bylo i když v trochu jiné formě... ;-)
Ale já taky pořád rotuju a nic, jen se mi z toho motá hlava :-)
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase